Svět velikostí

říše rozměrů

 

Tento vtipný článek o konfekčních velikostech z jiného úhlu   :-)

Pojďme na to:

Velikosti: XS, S, M, L, XL, XXL, 2XL, 3XL, 4XL - Vítejte v říši rozměrů!

 

Když se řekne "velikost", co nám to připomene? Jistě to bude mnoho věcí - od velkých a malých zvířat po různorodé objekty ve vesmíru. Ale dnes se podíváme na jednu specifickou oblast velikostí - konkrétně na oděvní velikosti. A nejen to! Ponoříme se do světa těch nejmenších až po ty největší rozměry.

 

XS: Začneme s velikostí Extra Small (XS). Tato kategorie je určena pro ty z nás s menší postavou. Představte si malého elfa či skřítka z pohádky - právě on by mohl nosit oblečení této velikosti. XS je ideálním rozměrem pro dospívající nebo lidi s drobnou stavbou těla.

 

S: Pokračujeme ve stupnici s Small (S), která je stále určena pro menší postavy, ale už trochu robustnější než XS. Jako příklad můžeme uvést mladého hrdinu z knihy Hobit od J.R.R. Tolkiena – Bilbo Pytlík by pravděpodobně nosil oblečení velikosti S.

 

M: A nyní přichází Medium (M), střední velikost, která se hodí pro většinu dospělých. Tato velikost je jako zlatý střed - taková ta těsně uprostřed, kterou si vybírá většina lidí. Můžeme si ji přirovnat k princezně Popelce, které padla středně velká skleněná lodička jako ulitá.

 

L: Dále tu máme Large (L), ideální volba pro ty s výraznější postavou nebo vyšším vzrůstem. Vezmeme-li jako příklad známou postavu Supermana, jistě by mu padla velikost L lépe než menší rozměry. Jeho silná ramena a široký hrudník by v oblečení této velikosti mohly zazářit.

 

XL: Následuje Extra Large (XL) – volba pro ty, kteří potřebují ještě více prostoru než ve velikosti L. Představme si robustního Vikinga, jehož tělo potřebuje dostatek místa pro pohodlné nošení oblečení. Právě pro něj by XL byla ideálním řešením.

 

XXL a 2XL: Tyto dva názvy jsou vlastně synonyma pro stejnou velikost – Double Extra Large. Tato kategorie je určena pro ty, kteří hledají ještě větší rozměry než XL. Můžeme si představit třeba Hagrida z knih o Harrym Potterovi, který by pravděpodobně potřeboval právě takovouto velikost.

 

3XL a 4XL: A konečně dorážíme k největším velikostem – Triple Extra Large (3XL) a Quadruple Extra Large (4XL). Tyto rozměry jsou vhodné pro opravdu velké postavy či lidi s obrovským srdcem, které potřebuje obléci co nejpohodlněji. Představme si třeba obra z pohádky, který by mohl nosit oblečení těchto velikostí.

 

A tak jsme se dostali až na konec naší cesty říší rozměrů. Doufáme, že jsme vám pomohli  lépe pochopit jednotlivé velikosti a jak se liší od sebe. Ať už máte postavu drobnou jako skřítek nebo robustní jako obr, důležité je vybrat si správnou velikost oblečení, abyste se cítili pohodlně a spokojeně.